– DUPĂ ORA 10 SEARA –

Îmi place să ies vineri seara cum îi place oricui. E frumos să-ți faci amintiri, să ieși la o pizza sau un concert, să petreci cu prietenii sau amicii tăi ocazionali și să poți să te bucuri, să poți să uiți de deadline-uri sau teme surpriză la facultate. Doar o viață avem și-n aia suntem datori să facem și lucruri mai puțin serioase. Mai puțin frumos sunt, însă, în tot planul acesta dumnezeiesc, micile priviri ale bărbațiilor care ar putea să-mi fie tați sau bunici, în momentul când îmi iau o pereche de pantofi cu toc, sau apariția replicilor de genul „Ce ți-aș face, pisi!” când mă plimb pe stradă sau încerc să ajung acasă, după ora 10 seara. Lucururile de genul mă fac să-mi pară rău că n-am fost la cursuri de karate mai repede.

Cazurile la mine sunt destul de rare, pentru că nu-s frumoasă și nici nu mi se pune un covor roșu când ies în oraș. De obicei, reușesc să trec neobservată, ceea ce e minunat, serios vă zic. Însă nu pot să nu gândesc la fetele alea frumoase, cu picioare lungi și subțiri, puțin aranjate, care au tupeul să iasă din casă fără bobyguard și vreo 5-6 mașini de poliție după ele. Oare nu știu că ora 10 este doar pentru taximetriști lacomi și bărbați maturi cu priviri și mai lacome? Nu e un moft să te aranjezi când ieși din casă. Bineînțeles că sunt și exagerări, dar chiar e nevoie ca la fiecare colț de stradă să fie ba un muncitor care trebuie să comenteze, ba un pensionar, ba un bărbat în toată regula la cămașă și cravată și dar cu ochii adulmecând după busturi și rochii roșii.

Lucrurile ar sta minunat, dacă nu ar și semnaliza prostia. Dacă și-ar vedea de drum și și-ar opri instinctele masculine? Până la urmă ce-ar trebui să facă fetele astea? Să se închidă în cameră? Să nu mai facă duș? Să plece din casă nepieptănate și nearanjate? NOPE. Nu se va întâmpla asta. Dar poate dacă gagicii ăștia care se dau mari cocoși ar putea să-și țină de mâna iubita fără să se uite la fundul ăleia din față, lumea ar fi un loc mai bun. Sau dacă bărbații în vârsta și-ar vedea de tablele lor sau de venitul pensiei și nu de agățat fete frumoase în stațiile ratb, lumea ar fi un loc mai bun. Și dacă toți ăștia s-ar lua de mână și și-ar da foc..ah, stai, nu era așa.

Precis îmi va sări lumea în cap și-mi va spune că e vina pițipoancelor ăstora care și-o caută și vin cu pantalonii scurți până-n fund. Poate. Dar nu de la ele am pretenții, am de la oamenii care au trecut prin viață și sunt destul de maturi încât să-și dea seama că ceea ce fac este al dracului de nasol. Ce credeți? Că se vor întoarce toate domnișoarele după voi, leșinate că le-ați făcut un așa compliment și super îndrăgostite de privirea voastră? NOPE din nou. Vă vor considera libidinoși, se vor uita cu dispreț și cu puțin noroc, vă vor spune și câteva înjurături limited edition. Dar de obicei, n-am noroc.

Nu știu ce căutăm în lumea asta. Dacă am căuta dragoste și lucruri bune, n-ar mai fi totul așa de încurcat, nu?

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *