– ETICHETE –

Uneori mă întreb ce este în mintea celor care poată geacă verde fosforescent pe timpul zilei. Vor să fie în centrul atenției sau pur și simplu le place culoarea aia ciudată? Alteori mă întreb cum pot fi unii atât de nepăsători când calcă sau împing pe cineva în tramvai doar pentru a-şi face loc. Oricum tramvaiele astea vin din 7 în 7 minute, ar trebui să ne călcăm toți în picioare? Alteori mă gândesc cum de sunt unele fete înnebunite după gențile alea din puf negru. Ar putea să-şi cumpere mâncare o lună din banii dați acolo. Nu înțeleg oamenii care își tatuează sprâncenele, care poartă cercei în obraji, care își rad doar jumătate din păr și care poartă bocanci pe 35 de grade.

Apoi îmi amintesc că nu e treaba mea ce le place și ce nu oamenilor.

Suntem obișnuiți să punem etichete celor din jur de parcă ar fi un sac de mere cumpărat de la Mega. Nu este bine să fii slab pentru că ți se văd coastele, dar nu e în regulă să fii gras pentru că ești o balenă pe lângă ceilalți. Nu e ok să lucrezi când eşti student pentru că nu te poți concentra la facultate, dar nu e ok nici să te distrezi în week-end cu banii de la părinți pentru că ești destrăbălat. Dacă asculți manele ești cocalar, dacă ascuți populară ești învechit, dacă asculți rock ești satanist. Ești curvă dacă poți bluze decoltate, ești neîngrijită dacă îți iei tricouri largi, lejere.

Dacă porți aceeași pereche de blugi mai multe zile la rând, ești expirat, dacă ai prea multe, ești deja mofturos. N-ai ce să cauți într-un local de fițe dacă nu ai pantofi cu toc în picioare, nu eşti iubit suficient dacă n-ai BMW și e mai simplu să te uiți la desene decât să citești o carte. De ea nu-ți faci niciodată timp, Ale. Nu e ok să mănânci pizza, nu e sănătos să ții post, nu e indicat să stai în fața calculatorului, dar ai job de 8h acolo, e ruşine să audă lumea sau vecinii.

Păi dă-o dracului de viață!

Suntem preocupați cu ce fac ceilalți,  în loc să ne concentrăm pe propria viață. Nu te tatua dacă nu suporți desenele pe corp, nu mai lua metroul dacă nu-ți place aglomerația, nu purta fuste scurte dacă le judeci pe fetele care o fac. Nu fuma dacă nu îți place, nu crede în Dumnezeu dacă asta simți, nu-i judeca pe cei de lângă din cauza unor etichete şi lasă-i să fie cum vor. Dacă tu ai bani de somon, nu-l judeca pe celălalt care nu are. Sunt frumoase și fetele cu pistrui, sunt mișto și oamenii cu burtă, nu-i o rușine că ești femeie de serviciu şi-ți câștigi banii cinstit, sunt faini și oamenii timizi. Etichetele nu.

Eu mănânc merdeneaua pe stradă și mă doare în fund că lumea se holbează.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *