Sandra N. :„În fiecare piesă, diferită una de alta, spun o poveste reală în care sigur cineva se regăsește.”

Sandra N. e tipa aia tare drăguță pe care o auziți pe la radio de când a scos super piesele I’m sorry și Liar. Sandra cochetează cu muzica de când era mică și lua lecții de canto de la 13 ani. Își compune singură piesele pentru că asta crede că înseamnă muzica adevărată: emoție.
Pe când era la școală, adora istoria și dezbaterile pe diverse teme. Îi plăcea să-și spună punctul de vedere, iar îndrăzneala asta crede că a ajutat-o mult și în ceea ce face astăzi. Ultima ei piesă, Tu ești norocul, este compusă de acum 2 ani, doar că abia acum a simțit că este timpul să îi lase și pe ceilalți să o asculte.
Mai jos aveți câteva lucruri despre Sandra și muzica ei frumoasă.
1.   De la ce vârsta ai început să iei lecții de canto? Cum decurgeau ele? Ce îți plăcea cel mai mult acolo?
Am început pe la 13 ani cu Șerban Georgescu, 14 ani cu Crina Mardare. A fost diferit cu fiecare în parte. Era destul de dificil pentru că trebuia să fac naveta către București, orele erau solicitante și am lucrat cu oameni perfecționiști, însă am învățat foarte multe. Datorită acelor ore mă pot numi cântăreață, pentru că atunci am învățat cum se cântă, tehnic vorbind.
2.  Aveai și un instrument la care cântai sau îți doreai să cânți la vreunul?
Da, chitară și pian. Dar nu le-am studiat, am studiat doar tehnica vocală. La aceste instrumente cântam și cânt încă, din pasiune, după „ureche”. Compuneam multe cântece pe pian și chitară.
3.  Pe timpul școlii spuneai că îți plăcea să te implici in dezbateri la orele de istorie. Esti o fire mai îndrăzneață deci. Crezi că te-a ajutat asta în ceea ce faci?
Da, sunt îndrăzneață în sensul că lupt pentru ceea ce vreau, nu îmi e rușine să îmi spun și susțin punctul de vedere și sunt ambițioasă. Sigur că fără aceste atuuri nu aș fi ajuns aici.
4.  Prima dată când ai cântat în fața unui public mare. Cum a fost asta pentru tine?
Emoții multe…Tremuram și eu, îmi tremura și vocea. Îmi era greu la început să mă concentrez să cânt cum cântam la mine acasă :). Și acum am emoții înainte să urc pe scena, dar sigur alt gen de emoții, iar după ce urc pe scenă dispar complet și pot să-mi fac treaba cum trebuie.
5.  Sunt sigură că ai participat la multe festivaluri și concursuri. Ai o amintire frumoasă legată de ele, de muzica pe care o făceai atunci? 
Nu am o anume amintire, ci doar că munceam foarte mult și îmi doream să câștig, să ajung din ce în ce mai sus. M-am străduit și am încercat de multe ori, chiar dacă mi s-au închis uși.
6.  Povestește-mi puțin și de Sandra din copilărie. Ce visa ea?
În copilărie eram excesiv de visătoare, dar iată că acum pot spune că acele visuri nu erau chiar naive și mi le-am împlinit pe toate. Visam, sincer, la un prince charming bun și frumos și visam să fiu pe scene mari, să-mi știe toată lumea piesele și să mă aplaude. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că m-a ajutat să fac aceste visuri să devină realitate și acum înțeleg de ce niciodată nu trebuie să renunțăm la ceea ce visăm când suntem mici și puri, când avem cele mai inocente și frumoase visuri. Pentru că acelea se îndeplinesc, cu credință și muncă.
sandra2
7.  Ai făcut jurnalismul. Ce te atrăgea la partea asta în momentul în care ai ales facultatea?
Televiziunea. Tot ceva legat de expunere, pentru că sunt făcută pentru asta, pentru a fi în lumina reflectoarelor și în centrul atenției…atunci mă simt cel mai bine. Însă muzica s-a îmbinat mai bine și mai repede în viața mea, era păcat să nu fructific un dar de a cânta și de a compune.
8.  Cum a fost pentru tine momentul în care te-ai auzit pentru prima dată la radio?
De neuitat, emoționant tare, plângeam de fiecare dată când îmi auzeam piesa la radio. De fericire!
9.  Cum de preferi să te axezi și pe partea de compus, deși în zilele noastre majoritatea cântăreților preferă să primească melodiile gata „împachetate”?
Pentru că mi-am dorit să îmi pun amprenta în ceea ce cânt nu numai cu interpretatul, pentru că simt să-mi pun viața și trăirile pe versuri și muzică. Și pentru că de cele mai multe ori am fost nevoită să-mi compun singură pentru a face lucrurile să meargă mai repede și mai bine.
10.   Ce vrei să transmiți prin muzica ta?
Emoție sinceră. De orice natură: ca sensibilitate, ca alinare pentru o suferință în care oamenii se regăsesc, ca fericire și distracție că oamenii dansează și se distrează pe o piesă de-a mea, ca să ajut pe cineva să transmită un mesaj altcuiva prin vreo piesă de-a mea. Urmăresc să ating în orice fel cu piesele mele, să nu las publicul „rece” pentru că în fiecare piesă, diferită una de alta, spun o poveste reală în care sigur cineva se regăsește. Eu pun mult suflet în fiecare creație și interpretare și automat părerea publicului contează.
11.   Povestește-ne puțin și despre noua ta piesă. Cum a luat viață?
E o piesă care există de 2 ani, este o producție americană, în sensul că instrumentalul și muzica au fost făcute în State, versurile de mine. Până acum nu mi se potriveau și probabil de aia nu am lansat-o, însă mă regăsesc în ceea ce cânt și deci sunt sinceră, ca în fiecare piesă de altfel. E o declarație de iubire, ar merge perfect ca wedding song, piesă pentru dansul mirilor :).
12.   Unde vei cânta în perioada următoare? Unde te găsim?
Pe pagina mea de facebook postez în legătura cu toate activitățile mele. În perioada următoare voi fi în promovare la TV și voi anunța fiecare apariție.

sandra

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *