5 porcării care se spun despre București.

Sunt sigură că ați auzit măcar o dată oamenii care spun cât de rahat este Bucureștiul. Că nu găsești nimic aici decât aurolaci, gropi, câini și asfalt topit. S-ar putea să vii la facultate, la noul loc de muncă sau pur și simplu doar să te muți ca un om normal. Close enough! De aici vei auzi o grămadă.

  1. Aglomerat – Nu știu ce credeți voi despre orașele mari, dar este normal să fie mulți oameni. Să circule, să nu încapi de ei, să fie tineri, studenți, bătrâni. Aș putea să vă spun că aici este chiar mai liniștit decât în alte capitale.
  2. Scump – Dacă mergi la ZARA și dai 5 milioane pe o pereche de papuci cu imprimeuri și normal că nu mai poți trăi în următoarea lună. Prețurile sunt mari dacă vrei tu să te lauzi și să cheltui ca nebunu’ . O sticlă de cola la jumate e 2,50 lei, ca peste tot.
  3. Oamenii sunt nașpa – Și încrezuți. Și plini de figuri. Și cu accent. Pe naiba! Oamenii sunt nașpa în general, nu are orașul vreo legătură. Pun pariu că ați întâlnit persoane rele deja. Dacă întrebi, ți se răspunde. Am întânit un domn care m-a ajutat să nu mă pierd în timp ce voiam să ajung la facultate. Și când zic ajutat, zic alergat cu mine să prind metroul bun.
  4. Numai blocuri – Nu, nu sunt numai blocuri și case pe aici. Ai ce vedea, iar timpul trece mai repede ca de obicei. Sunt atâtea locuri frumoase și pline de viață încât n-ai mai pleca. Centrul Vechi cu ale sale străzi pitice, Herăstrău cu morișca lui de distracții (vreau, vreau, vreau), Cișmigiul în care poți râde tot timpul cu o prietenă, Mall-uri peste mall-uri, patiserii și chestii pentru ronțăit, concerte în aer liber,  lacuri și lăculețe și…vi le-aș spune pe toate, dar pierdeți distracția.
  5. Mori de foame – Deși se spune așa, poți să mori de lene cel mai probabil. E imposibil să nu găsești ceva de făcut aici. Totul e în priză, sunt mai multe șanse să trăbăluiești undeva unde îți place, poți să ieși din pătrățelul tău comod și plin de roz. Sunt multe posibilități.

Și încă ceva. Ești mai aproape de mare de aici.

crisanta_maciuceanu_24903200

Te-am convins un pic?

You may also like

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *