depănând: PRIMUL FAIL DE ANGAJARE

Când treceam în anul II, mi-am dat seama că stau cam degeaba, așa că în vara aia, am luat atitudine și m-am hotărât să-mi câștig bănuții. Prietena și colega mea de facultate mi-a povestit de așa-zisele promoții pe care le fac tinerii în supermarket-uri, iar suma pe care o câștigau pe munca depusă, era acceptabilă. Mă gândeam că-mi cumpăr beri de toți banii. Beri și botine cu toc. Și bineînțeles că va fi ca un prim job și că mă va scoate puțin din zona de confort, că voi ajunge să vorbesc cu oamenii și nu voi mai fugi de ei când va trebui să-i abordez. Da, eram mai sălbatică față de cum sunt acum.

Tot cu ea, am mers la casting. Era pe lângă Foișorul de Foc și ne-am învârtit cam jumătate de oră în jurul lui pentru nu găseam și pace biroul lor. Când am intrat, n-am fost foarte impresionată. Așa-zisul birou era de fapt un fel de apartament cu patru camere, plin de hârtii, CV-uri, oameni agitați care cărau cutii și persoane care așteptau la rând la interviu și ieșeau fericite.

Nu m-am gândit mult când am mers, eram super încrezătoare, mă gândeam că îi fac bucăți, că doar n-am terminat un an la jurnalism degeaba. Și cu note mulțumitoare. Când m-a strigat, m-am panicat. Am intrat într-o cameră ca de debara și la mijlocul ei, mă aștepta o tipă la un birou plin cu dosare și cu un petec de loc liber, unde scria datele mele. M-a întrebat cu ce mă ocup și cum mă cheamă, chestii de oameni normali. Apoi m-a pus să-i zic sortimentul de bere preferat. Am zis Strongbow, ca să par o finuță.

După asta, a început să mă pună în situații. Să-i fac pe oameni să-mi cumpere berea. Să-i conving. Eu nu eram în stare să mă conving nici pe mine să o cumpăr, dar pe cineva care își mijea ochii la mine. Am bolborosit câteva cuvinte acolo, am zis că e bună la gust și că e ieftină. Ba chiar am fost un vânzător de treabă, am zis că la una cumpărată, primești două. Deci practic, Strongbow dădea ușor faliment cu mine ca tipă de la promoții. Și asta în timp ce mă bâlbâiam. Așa impresie fac de fiecare dată când trebuie să fiu profi și serioasă…

S-a uitat fata aia la mine ca la felul 5. N-a mai zis nimic (sincer, nici eu n-aș mai fi zis) și mi-a mulțumit. Pentru ce, nu prea știu. A zis că revine cu un telefon, doar că nu l-am mai primit niciodată, așa efect am avut. Da, nici măcar la promoții nu am reușit să-mi găsesc un prim job. Și nici până în ziua de azi n-am apucat să-mi iau bere sau botine cu toc din banii ăia.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *