Genți scumpe și pretenții.

În urmă cu vreo trei săptămâni am fost la o fițoșenie de eveniment cu pantofi, prima mea ieșire în lume, cum s-ar spune. Nimic ciudat până aici. Am reușit să nu ajung la timp, m-am împiedicat puțin de covorul roșu de la intrare și era să scap paharul de bere neagră pe care l-am primit. Da, sunt o persoană finuță și atentă chiar și în public.

Lumea începea să vină, dar eu nu prea știam ce mi se întâmplă. Eram înconjurată de genți scumpe și fuste de firmă, de priviri tăioase și buze date cu ruj roșu strident. Fata care primise cadou o pereche de pantaloni mai sofisitcați pentru a ajunge la eveniment, cu pantofii rupți din cauza purtatului lor la concerte, stătea să asculte balivernele alea pe care le spune orice designer celebru, care vrea să-și vândă pantofii:

-Cumpărați, încercați. O să puteți face înconjurul lumii. Doar încălțate cum trebuie.

Pe dracu! Nu știu de când a devenit lucrul ăsta important. Nu știu de când o pereche de pantofi îți spune cât ești de fashion sau potrivit pentru lumea asta. Port bocanci sau teneși de când eram mică și încă mai am picioare. Habar n-am cum de unii oameni își fac probleme de cât de scumpă trebuie să le fie ținuta sau cât de fițoasă coafura, când sunt atâtea lucruri care ar merita atenție.

Chestia asta mă face să văd cât de diferiți suntem. Dacă pentru alții important este să defileze și să poarte piele de crocodil, pentru unii o pereche de papuci confortabili și comozi, pe timpul iernii ar fi minunați. Sau măcar o geacă din aia pufoasă. Sau măcar o pizza întreagă după muult timp de nemâncat.

Da, oamenii chiar se bucură de lucruri din astea mărunte.

Pentru că nu bogăția hainelor te face mai fericit. Nici măcar felurile alea scumpe de mâncare vegană și simandicoasă. La finalul zilei, tot ai vrea să stai turcește, cu o bluză comodă, în vârful patului, mâncând o merdenea plină de calorii și brânză.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *