Mă iubești sau ce?

Mi se pare că oamenii din ziua de azi nu știu să iubească. Ori au uitat. Ori nu vor. Am senzația că preferă mai degrabă furnicături în pantaloni, decât în suflet. Nu știu de când a devenit mai importantă agățarea în baruri și cafenele. Nu știu de când şi-au pierdut din farmec plimbările și prăjiturile. Habar n-am ce importanță are dacă partenerul deține sau nu maşină de ultima fiță. De parcă asta e cea mai mare problemă aici.

Are sens ce spun?

Până la urmă, n-ar trebui să conteze lucrurile micuțe? Ținutul de mână, plimbatul pe jos și fără tocuri, călătoriile lungi și neplanificate, cu somn puțin și dureri de spate. Cum ar fi o ieșire la o pizza și nu la cine – știe ce scumpitură de restaurant? Nu e mai simpatic un ursuleț de pluș, decât o bijuterie pe care nu o poți asorta cu nimic?

Toată lumea vorbește despre dragoste, dar puțini se bucură de ea. Ce contează dacă ești blondă sau brunetă, dacă ai ochii mari sau nu, dacă sari sau nu într-un picior. Sunt mai importante toată astea? N-ar trebui sa existe o prietenie-frație-iubire-ceartă prostească-grijă la mijloc? N-ar trebui să puteți vorbi de toate mereu, să bârfiți și ucideți cu gândul oamenii enervanți, să râdeți la glumele pe care doar voi le înțelegeți.

Să fie ceva mai mult decât atingeri și vorbării între corpuri. Să fie priviri lungi și îmbrățișări calde. Să fie cumpărături și cadouri modeste. Bere pusă la rece și meciuri la miezul nopții. Bătaie pe televizor și gătit pe rând. Toată lumea visează la viață ca la un film celebru, dar nimeni nu începe să-l facă.

Să fie asta iubire-iubire?

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *