Pentru tine.

Când eram la prima mea grădiniță, ceilalți copii nu prea vorbeau cu mine și mă luau la mișto uneori. Nu le spuneam alor mei acasă, sincer nici nu prea mai am amintiri de pe atunci. Habar n-am de ce. Tot ce știu este că m-am supărat într-o zi atât de tare, încât nu am mai mers două luni. N-am mai văzut fețele mironosite care-mi enervau ziua. Rebelă de mică.

Bineînțeles că nu m-au mai primit după. Ce să facă ei cu un așa copil prost căruia nici la grădiniță nu-i plăcea?

Scârț. Am dat-o într-o boceală din aia gravă, am stresat-o pe maică mea și m-am mutat în altă parte. Acolo mi-am făcut primii prieteni, am mai prins curaj, am descoperit prima revistă pentru copii (am luat-o acasă pe furiș, dar m-au prins și a trebuit să o plătesc + m-am făcut de rahat în toată grădinița), am ținut primul meu show de spus poezii (treabă complicată și aia, Doamne!).

În fine. Chestii normale care se întâmplă la grădiniță. Nu pe astea vreau să le scot în evidență.

Pe vremea aia, nu prea aveam pe nimeni care să-mi poarte de grijă. Și cum eu NU SPUN niciodată ce mă apasă, ai mei n-aveau cum să-i bată pe toți din grădiniță, să o strângă de gât pe educatoare și să plece cu mine și cu frate-miu în San Francisco. Deci am ținut în mine și am mers mai departe. Probabil de asta nici nu prea îmi amintesc lucruri de acolo. Sau pur și simplu sunt Ale și uit și dacă mi-am scris numele pe foaia de examen după ce îl dau.

Acum, însă, treaba s-a schimbat. Pentru că i-am promis unei fetițe plângăcioase și proaste că o să am grijă de ea. Și o să mă iau de toți oamenii care vor să o enerveze, care o să râdă de ea, care o să o facă vrăjitoare sau cine mai știe cum. Care o să încerce să-i facă rău în vreun fel.  Și o să o ajut să-și îndeplinească toate visurile de pe atunci. Și o să merg cu ea de mână până unde-i vrea inima și înapoi.

Pentru că acum am crescut și nu-mi mai e frică, o să-mi fiu super-eroul de care aveam nevoie atunci.

 

 

You may also like

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *