Super F

Doamne feri că mi-am dat seama că a trecut un an de facultate. Parcă l-am visat. Am clipit de 2 ori și s-a dus. DĂ FACK, timp cretin? Te joci cu nervii mei? Anul trecut pe vremea asta visam cum o să calc asfaltul bucureștean pentru prima dată în viață. Acum zici că-s înghețata de la Mc. Cine a inventat căldura?

Astăzi m-am gândit la multe chestii. Am avut timp că doar am stat numai la orizontală toată ziua. M-am gândit mult la oameni. La ce specii de rahat suntem în unele situații. Ca de exemplu atunci când ne prefacem. Și spunem chestii doar de fațadă și ne comportăm într-un anumit fel doar de ochii celorlalți. Bătuți în cap.

Pentru că de obicei nu vorbesc mult când sunt undeva, m-am obișnuit să îi analizez pe ceilalți. Da, știu. Unii colecționează șervețele, altora le place să colecționeze poze sau pantofi. Eu sunt stalk-ăriță în acțiune. Nu-mi arăt acum talente ascunse sau ceva (nici măcar n-am), daaaaaaar îmi pot da seama dacă cineva minte, se simte ciudat/incomod, e fericit, râde din suflet, nu suportă pe altcineva, plânge CU ADEVĂRAT și sincer sau se preface.

Hahah. Unde era Patrick Jane.

Plus de asta rețin fețele celoralți. Deci ferească Sfântul Duh să te văd pe stradă.

Nu e greu. Suntem ai dracu de ciudați. Pentru că pe de o parte, te împrietenești cu tipa aia de la facultate și o complimentezi până epuizezi toate adjectivele posibile, iar pe de alta mergi acasă, și pe drum, îți spui în gând cât de împuțită e și cât noroc poate să aibă. Și nu-mi spuneți că nu-i așa. Cu prieteniile e la fel. Că sunteți lugu-lugu 24/24, dar nu vă spuneți adevărul-adevărat. Și uneori e tristă situația.

Are sens ce zic?

Chestia asta, doar de fațadă îmi demonstrează încă o dată cât de șmecheri (și aici nu zic în sensul bun) suntem. Pentru că nu poți avea niciodată încredere în cel de lângă tine, cu adevărat. Pentru că puștiul ăla care făcea cinste cu înghețată în fața blocului, a crescut și nu ți-a mai vorbit de ceva timp. Pentru că artistul a cărui piesă nu o asculta nici naiba, a crescut și el în ochii celorlalți și nici nu se mai uită la tine. Pentru că dincolo de fața aia de îngeraș speriat, e orice altceva, dar nu un ajutor al Domnului.

Așa că sfatul lu’ Ale de azi e următorul. Două lucruri să nu dai celorlalți. Bani împrumut și încredere.

Pupiță nocturnă.

 

 

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *